Focar de pestă porcină africană descoperit în România. A fost instituită o zonă de protecție pe 3 km

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.06.2024 - 16:46
Focar de pestă porcină africană descoperit în România. A fost instituită o zonă de protecție pe 3 km - Foto: Observator / imagine rol ilustrativ

Focar de pestă porcină africană descoperit în România. A fost instituită o zonă de protecție pe 3 km. Ce spun specialiștii despre acest focar și unde se întâmplă?

SHARE

Focar de pestă porcină africană descoperit în România. A fost instituită o zonă de protecție pe 3 km. Ce spun specialiștii despre acest focar și unde se întâmplă?

Focar de pestă porcină africană în România

Carnea de porc ar putea deveni o delicatesă pentru oamenii din judeţul Satu Mare. Asta după ce în localitatea Traian este focar de pestă porcină africană. 

Crescătorii de porci din judeţ sunt îndemnaţi să ţină închise animalele în gospodărie, pentru ca focarul să nu se extindă. 
 
Autorităţile au impus măsuri de protecţie pentru combaterea răspândirii bolii, prin instituirea unei zone de protecţie, pe o rază de 3 kilometri în jurul acestei comune.
 
Recomandări DSVSA:

Pentru a vă proteja porcii de pesta porcină africană trebuie să respectați:

- Anunțați medicul veterinar dacă porcul dumneavostră nu mănâncă și stă mai mult culcat (nu sacrificați porcul înainte de inspecția medicului veterinar )

- Vânzarea sau cumpărarea de porci poate aduce pesta porcină în gospodaria și localitatea dumneavoastra

- Țineti porcii în spații / adăposturi închise fără posibilitate de contact cu alți porci sau porci mistreți

- Încălțămintea și hainele destinate îngrijirii porcilor să fie folosite numai pentru această activitate

- Nu hraniți porcii cu resturi alimentare de la bucătărie (lături)  

- Feriți porcii de orice contact cu porci mistreți , carne de mistreț , cadavre/resturi de mistreți , iarba/lucerna prospată cosită din zone în care pot exista mistreți

- Evitați vizitele altor persoane în zona spațiului / adăpostului cu porci. 

România sacrifică anual peste 3 milioane de porci, dar cifrele oficiale arată că în ultimii ani consumul de carne de porc a scăzut semnificativ.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te