Muștar sau ketchup? Care este mai bun pentru sănătate? Ambele condimente și sosuri sunt folosite intens pe tot globul, mai ales atunci când oamenii preferă să mănânce diverse preparate nu foarte recomandate pentru siluetă, denumite generic „junk food”.
Lingura care face gustul mâncării mai bun. Cum funcționează și ce preț are? Cum ajunge să funcționeze și ce beneficii are pentru sănătate?
Care e cel mai scump condiment din lume? Sunt la îndemâna noastră și ne ca mirăm dacă auzim că, altădată, condimentele puteau valora chiar și cât greutatea lor în aur. Însă, chiar și azi, cel mai prețios costă aproape cât 200 de grame din același metal prețios.
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? O rețetă din 1920, scrisă într-o epistolă chiar de bucătarul-șef de la renumitul restaurant „Caru' cu Bere” conține secretul preparării corecte a celebrilor mititei. Ea vă va surprinde prin deosebirile față de cum știm să-i facem astăzi.
Experții dezvăluie ingredientele dezgustătoare care s-ar putea ascunde în ierburile și condimentele uscate pe care le cumpărăm de la magazinele alimentare.