Cum se prepara șvarțul, băutura preferată de IL Caragiale? Era una dintre cele mai apreciate licori din România „veche”, cea interbelică, dar și înainte de Primul Război Mondial, începând chiar din ultimele decenii ale secolului al XIX-lea. Astăzi a ajuns o mare necunoscută.
Rețeta imbatabilă pentru un chec de post pufos. Dacă ți-e poftă de ceva dulce făcut în casă, dar respecți Postul Crăciunului și nu vrei să te abați de la el, poți prepara o prăjitură care e delicioasă în orice perioadă a anuui.
Cum să prepari cea mai bună slănină afumată? Deși cu multe calorii, aceasta este una dintre gustările preferate ale românilor, mai ales în sezonul rece. Aproape nicio masă nu începe fără un antreu din care nu poate lipsi măcar o bucățică din deliciosul preparat.
Trei rețete vechi românești, bune pentru Crăciun. Dacă vrei să încerci experiența gustativă a românilor de acum aproape două secole, poți să încerci cu încredere să gătești câteva preparate neaoșe, așa cum erau făcute în acele vremuri.