Cine a făcut ketchup românesc în regimul Ceaușescu? Popularul sos pe bază de roșii este nelipsit din meniul a miliarde de oameni, inclusiv din România. Practic, nu există produs tip fast-food care să nu conțină și pasta respectivă, mai dulce sau mai picantă.
Sosul iubit de români care conține extrem de mult zahăr. Medicii spun că este letal pentru organism. Despre ce sos este vorba și cum putem să-l consumăm fără probleme?
Muștar sau ketchup? Care este mai bun pentru sănătate? Ambele condimente și sosuri sunt folosite intens pe tot globul, mai ales atunci când oamenii preferă să mănânce diverse preparate nu foarte recomandate pentru siluetă, denumite generic „junk food”.
Care a fost prima carte de bucate scrisă în limba română? Bucătăria din Țările Române n-a beneficiat decât târziu de cărți care să le ajute pe femei în prepararea unor mâncăruri. Totul se făcea pe baza celor moștenite din mamă-n fiică. Dar lucrurile s-au schimbat spre 1850.