Medicul Alina Lăcătuș spună că: „desi, cafeaua nu contine colesterol, are in compozitia ei niste substante uleioase numite diterpene (cafestol si kahweol) care cresc colesterolul total si trigliceridele”.
Doctorul a precizat că modul de preparare al cafelei influenteaza cantitatea de diterpene eliberara, tipul cafelei (arabica sau robusta) nefiind important.
Citește și: Ex-medicul Naționalei de Fotbal: Cine i-a dat Simonei substanțele știa ce face. Are și un suspect
„Cafeaua turceasca pare sa fie cea mai nociva, urmata de cafeaua facuta la cafetiera cu presa, apoi cea fiarta la ibric. La polul opus este cafeaua obtinuta la cafetiera cu filtru, percolator sau preparata instant, la care cresterea colesterolului este nesemnificativa”, a încheiat medicul Alina Lăcătuș, potrivit Doctorul Zilei.
Citește și: Efect al plafonării energiei: Furnizorii vor să scape de clienți, propun tarife și de 6,3 lei/kWh