Ouăle pot fi consumate zilnic însă doar cu anumite recomandări. Acest aliment aduce un aport important de vitamine.
Combinația de proteine și grăsimi, împreună cu carbohidrații cu digerare lentă, vitamina B12, ajută la furnizarea constantă de energie pe parcursul mai multor ore.
Ouăle conțin cantități mari de vitamine A, D și E, toate fiind vitale pentru funcționarea sistemului imunitar.
Ouăle sunt, de asemenea, bogate în seleniu, un antioxidant puternic care acționează ca un puternic întăritor al sistemului imunitar.
Vitamina B12 din ouă este responsabilă pentru îmbunătățirea sănătății mentale și cognitive.
Acizii grași omega din ouă nu numai că reduc riscul de boli de inimă, dar reduc și inflamația din organism, unde inflamația necontrolată poate duce la boli de inimă, artrită , cancer și chiar Alzheimer.
Cât de sănătos e să mănânci ouă în fiecare zi? Ce aport de vitamine aduce consumul lor
Ouăle conțin o mulțime de proteine și vitamine precum complexul B vit, A, D, E și K. Minerale precum calciul, zincul și seleniul sunt, de asemenea, prezente în ou.
Citește și: Bărbat testat pozitiv cu gripă porcină. Un virus asemănător a declanșat o pandemie în lume în 2019
Gălbenușul are un conținut ridicat de colesterol, prin urmare se poate evita consumul de gălbenuș și se poate mânca albușuri zilnic.
Cu toate acestea, colesterolul din gălbenuș poate să nu afecteze negativ colesterolul din sânge. Se poate avea 1 ou întreg sau 2 albușuri pe zi.
Citește și: Legume congelate contaminate, retrase din supermarket. Avertisment: „Nu cumpărați!” Unde s-au găsit?
Ouăle sunt proteine de înaltă calitate, deoarece conțin toți aminoacizii esențiali prezenți în ele.
Ouăle sunt cele mai hrănitoare alimente și pot conține nutrienți importanți pentru creier și antioxidanți puternici care protejează ochii.
Știința este clară că până la 3 ouă întregi pe zi sunt perfect sigure pentru oamenii sănătoși.
Ouăle cresc în mod constant colesterolul HDL (bun). Ficatul produce cantități mari de colesterol. Când mănânci alimente bogate în colesterol, cum ar fi ouăle, ficatul compensează producând mai puțin.