Există 10 alimente și fructe care „te opresc” să bei în exces:
Ce alimente trebuie să mănânci înainte să bei alcool? Scapi de mahmureală și de durerea de cap
Ouăle sunt pline de proteine și vă vor face să vă simțiți sătui, vor întârzia absorbția alcoolului și vor preveni excesele alimentare nocturne.
Bananele încetinesc absorbția alcoolului, previn dezechilibrul electrolitic și vă mențin hidratat.
Ovăzul este plin de fibre și proteine și, de asemenea, îmbunătățește funcția hepatică.
Somonul este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care ajută la reducerea efectelor nocive ale alcoolului, cum ar fi inflamațiile din creier.
Consumul de iaurt grecesc înainte de a bea va ajuta la încetinirea absorbției alcoolului prin umplerea cu proteine, carbohidrați și grăsimi.
Afinele sunt bogate în antioxidanți, care ajută la protejarea ficatului de daunele cauzate de consumul de alcool.
Avocado sunt bogate în grăsimi mononesaturate și potasiu, care încetinesc absorbția alcoolului și echilibrează electroliții.
Sfecla conține antioxidanți care ajută la îmbunătățirea funcției hepatice și la reducerea deteriorării celulelor hepatice.
Nucile și semințele sunt bogate în fibre, proteine, magneziu, potasiu și calciu, care ajută la diminuarea efectelor alcoolului.
Citește și: Ce fructe să mănâci înainte să bei alcool? Îți taie mahmureala, te urci mai repede la volan
Cartofii dulci sunt bogați în carbohidrați complecși, care durează mai mult să se descompună și ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge.
Alte metode
Deseori, după petreceri, mulți oameni resimt o stare de rău. Sunt urmările consumului băuturi alcoolice. Există numeroase metode de a scăpa de mahmureală. Unele sunt chiar bizare.
Specialiștii recomandă consumul de lichide. Iar, în unele cazuri, chiar consumul de alcool, deși aceasta a dus la starea de rău.
Citește și: Scapi mai repede de mahmureală dacă bei un păhărel după ce te trezești din beție? Răspuns incredibil