Ce fel de ciocolată trebuie să consumăm pentru a „întineri” cu câțiva ani. Redă elasticitatea pielii

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.07.2024 - 13:05
Ce fel de ciocolată trebuie să consumăm pentru a „întineri” cu câțiva ani. Redă elasticitatea pielii - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
Ce fel de ciocolată trebuie să consumăm pentru a „întineri” cu câțiva ani. Redă elasticitatea pielii - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

Ce fel de ciocolată trebuie să consumăm pentru a „întineri” cu câțiva ani. Redă elasticitatea pielii. Iată ce spun specialiștii și ce tip de ciocolată ne lasă să o savurăm fără să ne fie frică de zahăr sau diabet.

SHARE

Ce fel de ciocolată trebuie să consumăm pentru a „întineri” cu câțiva ani. Redă elasticitatea pielii. Iată ce spun specialiștii și ce tip de ciocolată ne lasă să o savurăm fără să ne fie frică de zahăr sau diabet. 

Ciocolata care te întinerește 

Sunt puțini cei care reușesc să reziste în fața unei bucăți de ciocolată. Cu cât conținutul de cacao este mai mare, cu atât crește și aportul de antioxidanți, substanțe necesare organismului pentru a funcționa în parametri normali.

Citește și: Scapi mai repede de mahmureală dacă bei un păhărel după ce te trezești din beție? Răspuns incredibil

Numeroase studii demonstrează că ciocolata se află pe lista scurtă a alimentelor cu proprietăți de vindecare.

Astfel, dacă consumi într-o zi doar 40 de grame de ciocolată cu minim 70% cacao, aceasta poate aduce beneficii semnificative sănătăţii şi poate să înlocuiască consumul dulciurilor nesănătoase, pline de zahăr şi de grăsimi.

Boabele de cacao au în compoziţia lor 50-57% grăsime, ceea ce înseamnă că ciocolata neagră ne poate ajuta inima (lipide saturate: 35% acid stearic şi 25% acid palmitic și 35% acid oleic, un acid gras mononesaturat conținut de uleiul de măsline, despre care se ştie că are efecte pozitive asupra sănătăţii sistemului cardiovascular).

Citește și: Ce fructe să mănâci înainte să bei alcool? Îți taie mahmureala, te urci mai repede la volan

Ciocolata neagră are și un indice glicemic (cantitatea de zaharuri absorbită de organism raportată la valoarea glicemică a glucozei) scăzut, jumătate din cel al pâinii albe!

Vorbim și de un puternic efect antioxidant: 50 g de ciocolată neagră având de două ori mai mulţi polifenoli decât un pahar de vin roşu şi la fel de mulţi ca o ceaşcă de ceai verde.

Ciocolata îți poate readuce energia dacă ești obosit(ă). 

Magneziul din ciocolata neagră susține producția de colagen, o proteină care îngrijește și întinerește pielea. Alte minerale conținute de acest aliment delicios, precum este calciul, ajută la repararea și reînnoirea stratului de piele.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te