Rafila: Nu am fost în restaurante, în interior. Prefer pe terasă, riscul de infectare e mult mai mic

DE Alexandru Pop | Actualizat: 04.09.2020 - 21:35
Alexandru Rafila/FOTO: Inquam Photos/Ilona Andrei
Alexandru Rafila/FOTO: Inquam Photos/Ilona Andrei

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat, vineri, la Digi24, că nu a mers în interiorul unui restaurant de când acestea au fost deschise și că preferă terasele.

SHARE

Rafila și-a argumentat decizia spunând că riscul de infectare este mult mai mic în aer liber, iar căldura și vremea favorabile permit încă frecventarea teraselor.

Cu o ocazie anterioară, Rafila a explicat și de ce: "Da, este un risc mai mare pentru că discuţi de un spaţiu închis versus un spaţiu deschis. Validarea unui spaţiu ca şi terasă ar putea să fie făcută de o autoritate care are responsabilitate în acest domeniu", a declarat Alexandru Rafila, întrebat duminică la Digi 24 dacă există un risc mai mare să iei coronavirus într-un restaurant decât la terasa aceluiaşi restaurant. 

Întrebat dacă instalarea unor aparate de filtrare care să reducă riscul de infectare ar putea fi o condiţie pentru redeschiderea restaurantelor, în condiţiile în care un studiu MIT care arăta că riscul de a te infecta într-un avion este extrem de mic, unul  la 4.300, iar dacă există un rând liber, acolo unde sunt locuri de trei, unul la 7.700, Rafila a spus că poate fi pusă în dezbatere o astfel de recomandare.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te