Producția de bere fără alcool a explodat în ultimii ani.
Conform datelor furnizate de Oficiul Federal de Statistică din Germania (Destatis), producția de bere fără alcool a crescut cu peste 109% în ultimii zece ani. Aceasta este adesea preferată nu doar în baruri, ci și ca băutură răcoritoare între mese sau după activități sportive.
Cât de sănătoasă este berea fără alcool, tot mai populară în ultimii ani? Ce spun studiile?
Berea fără alcool conține aceleași ingrediente de bază ca și berea obișnuită: apă, hamei, malț și drojdie. În plus, este bogată în vitaminele B2 și B6, acid pantotenic (B5), magneziu, sodiu și potasiu. Datorită acestor nutrienți, berea fără alcool este considerată isotonă și este adesea recomandată ca băutură pentru recuperare după efort fizic, scrie utopia.de.
Citește și: Berea pe care o bei după ce faci sport și după antrenament la sală. Beneficiile, dovedite științific
Există trei puncte cheie de luat în considerare atunci când doriți să consumați berea fără alcool:
În prezent, nu există dovezi științifice că berea fără alcool poate elimina simptomele de oboseală și sete mai rapid .
Foto: freepik.com
Citește și: Cum să răcești berea în doar 7 minute? Două trucuri ce te vor ajuta în zilele caniculare
În plus, sportivii și amatorii de agrement nu au nevoie de băuturi speciale. Aici, apa minerală bogată în magneziu și sodiu este suficientă pentru a echilibra echilibrul mineral.
Citește și: De ce unele beri din România au gust diferit de cele din alte țări. Factorii care duc la diferențe
Nu numai berea fără alcool este izotonică, ci și sucul de mere (de exemplu) este și izotonic.
Cu toate acestea, nu toate tipurile de bere fără alcool sunt la fel de sănătoase. Unele pot conține cantități semnificative de zahăr adăugat, ceea ce le transformă într-o capcană calorică. Este important să citim etichetele și să fim conștienți de conținutul caloric și de zahăr al băuturii pe care o alegem, scrie ziarulromanesc.de.