Un bucătar celebru a dezvăluit singurul fel de mâncare pe care nu ar trebui să-l comanzi niciodată la un restaurant: supa zilei.
El spune că mulți fac acest preparat din resturi.
Cel mai cunoscut bucătar face o dezvăluire. Preparatul pe care să-l eviți la restaurant: ”Resturi!”
Gordon Ramsay este binecunoscut pentru standardele sale culinare înalte, precum și pentru temperamentul său exploziv atunci când aceste standarde nu sunt îndeplinite de bucătari, proprietari de restaurante și manageri de hotel.
El a acumulat 17 stele Michelin de-a lungul carierei sale până acum, așa că cunoștințele sale despre meniurile restaurantelor sunt de neprețuit pentru noi, ceilalți, la fel de mult ca și pentru cei angajați în industria culinară.
Într-un interviu a dezvăluit singurul fel de mâncare pe care nu ar trebui să-l comanzi niciodată la un restaurant: supa zilei.
Citește și: Cât de nesănătoasă este mâncarea vândută în cele mai populare restaurante? Experții, îngrijorați
Supa zilei ar trebui să fie diferită în fiecare zi, preparată proaspătă și exclusivă pentru meniul zilnic. Dar Ramsay a sfătuit prudență chiar dacă crezi că sună bine. "Întrebați care a fost supa de ieri înainte de specialul de azi”, a spus el.
Este posibil ca supa zilei să fie gătită de fapt în loturi mari și apoi servită pe parcursul a mai multor zile, de aceea aparținând pe lista de supe pe care nu ar trebui să le comandați niciodată.
Chef Gordon Ramsay recomandă prudență atunci când doriți să comandați supa zilei - Foto: Profimedia Images
Avertismentul lui Ramsay ne amintește de un episod vechi din „Coșmaruri din bucătărie”, în care a aflat de pe server că supa zilei listată în meniu fusese de fapt servită în fiecare zi din acea săptămână. Mai târziu în episod, Ramsay a descoperit în mod hilar că proprietarul restaurantului nu avea idee că expresia înseamnă o supă diferită în fiecare zi. Verificați cu siguranță dacă restaurantul la care luați masa înțelege scopul acestui fel de mâncare.
Tendința de a servi o nouă supă în fiecare zi a apărut simultan cu cultura dine-in.
Restaurantele se confruntau zilnic cu resturi de cereale, legume și carne diferite.
Pentru a evita să arunce mâncarea și să o irosească, bucătari inteligenți au început să transforme resturile în supe. Pentru că ingredientele erau atât de spontane, fiecare supă era în meniu doar pentru o singură zi.
Astăzi, supele zilei sunt adesea planificate înainte, unele restaurante care le rotesc după un program, dar ele reprezintă totuși partea din meniu în care bucătarii își pot exprima creativitatea și (ideal) construiesc supele zilnice în jurul ingredientelor care se află în sezon.
Citește și: Mâncarea tradițională românească i-a dat pe spate pe turiștii francezi veniți în Bucovina
Adică dacă restaurantele chiar iau inițiativa și fac o supă proaspătă în fiecare zi. După cum Ramsay a descoperit singur, realitatea este adesea diferită.
Să vorbești cu ospătarul despre prospețimea supei este în continuare cel mai bun pariu - la fel și să le ceri o recomandare despre ce să comanzi, spune Ramsay.
Ospătarii știu ce merită prețul; probabil că au testat majoritatea meniului și chiar au propriile lor favorite. Datorită contactului lor direct cu clienții, ei știu și ce fel de mâncare primesc complimente și care sunt întâmpinate cu dezamăgire, conform tastingtable.com.