Fructul care te ajută să slăbești, produce colagen și previne îmbătrânirea prematură. 15 lei punga

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.10.2024 - 19:58
Fructul care te ajută să slăbești, produce colagen și previne îmbătrânirea prematură. 15 lei punga - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ
Fructul care te ajută să slăbești, produce colagen și previne îmbătrânirea prematură. 15 lei punga - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ

Fructul care te ajută să slăbești, produce colagen și previne îmbătrânirea prematură. 15 lei punga. Iată despre ce fruct este vorba și ce beneficii are pentru organism

SHARE

Fructul care te ajută să slăbești, produce colagen și previne îmbătrânirea prematură. 15 lei punga. Iată despre ce fruct este vorba și ce beneficii are pentru organism 

Fructul care te ajută să slăbești, produce colagen și previne îmbătrânirea

În ultimii ani, nucile au câștigat o popularitate colosală. Această faimă nu se datorează doar unui aperitiv mic, versatil și ușor de mâncat oriunde, nici pentru savoarea sau varietatea lui mare, ci și pentru conținutul în doze mici a un număr nesfârșit de beneficii, pe care și cei mai mari experți le prețuiesc. 

Citește și: Vitamina esențială care te ajută să dai jos grăsimea de pe burtă. O poți avea stând la Soare

În ciuda varietății lor, este adevărat că unele dintre ele sunt mai apreciate decât altele. Astăzi, vom vorbi despre beneficiile nucilor caju, care, potrivit experților au un număr nesfârșit de beneficii. 

Caju aparține grupului gastronomic al nucilor, a cărui formă naturală este sămânța fructului arborelui Anacardium occidentale. Cu o textură tare, uscată și oarecum crocantă, împărtășesc caracteristici cu leguminoasele și semințele din punct de vedere nutrițional.

În ciuda dimensiunilor reduse, acestea oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, în special acizi grași mononesaturați și polinesaturați, care sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.

Aceste grăsimi ajută la reducerea nivelului de colesterol LDL (colesterol rău) și la creșterea colesterolului HDL (colesterol bun), ceea ce scade riscul de boli ale inimii și ale vaselor de sânge.

În plus, nucile de caju sunt o sursă bogată de proteine ​​pe bază de plante, făcându-le un aliment ideal pentru cei care doresc să-și mărească aportul de proteine, în special pe dietele vegetariene sau vegane.

Aceste nuci sunt, de asemenea, bogate în minerale esențiale precum magneziu, zinc, fier, seleniu și cupru. Acesta din urmă este esențial pentru producerea de colagen în organism, deoarece acționează ca un cofactor în sinteza acestei proteine, ajutând la menținerea elasticității și fermității pielii, precum și prevenind formarea ridurilor și a altor semne de îmbătrânire. 

Citește și: Cum poți slăbi cu ajutorul apei de băut? Japonezii au descoperit metoda. În ce constă?

Pe lângă minerale, nucile de caju sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi vitamina E și anumite substanțe fitochimice, care protejează organismul de daunele cauzate de radicalii liberi. Acest lucru contribuie la prevenirea îmbătrânirii premature și la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi cancerul și bolile cardiovasculare.

 
Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te