„Nuca” cu mai multe proteine ​​decât ouăle ce combate îmbătrânirea la 50 de ani. Beneficii uimitoare

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.09.2024 - 08:02
„Nuca” cu mai multe proteine ​​decât ouăle ce combate îmbătrânirea la 50 de ani. Beneficii uimitoare - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ
„Nuca” cu mai multe proteine ​​decât ouăle ce combate îmbătrânirea la 50 de ani. Beneficii uimitoare - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ

„Nuca” cu mai multe proteine ​​decât ouăle ce combate îmbătrânirea la 50 de ani. Beneficii uimitoare. Iată despre ce ingredient este vorba și ce beneficii aduce organismului

SHARE

„Nuca” cu mai multe proteine ​​decât ouăle ce combate îmbătrânirea la 50 de ani. Beneficii uimitoare. Iată despre ce ingredient este vorba și ce beneficii aduce organismului

„Nuca” cu mai multe proteine decât ouăle 

Ouăle sunt una dintre cele mai mari bijuterii dietetice din întreaga lume. Versatile și accesibile, profilul lor nutrițional le face esențiale în fiecare casă, chiar și în orice moment al zilei. Unul dintre motivele pentru care faima sa este internațională este, fără îndoială, conținutul ridicat de proteine, care până de curând s-a stabilit ca regii acestor macronutrienți.

Cu toate acestea, pe cât de mult ouăle sunt o opțiune excelentă, există un alt tip de mâncare care pare să le fi luat tronul. Cu o dimensiune mult mai mică, dar cu un profil nutrițional și mai mare cantitativ, alunele au devenit „nucile” preferate ale experților.

Potrivit Departamentului pentru Agricultură al SUA (USDA), alunele furnizează 25,8 grame de proteine ​​la 100 de grame,  o cantitate mult mai mare în comparație cu cele 12,4 grame oferite de ou în aceeași cantitate. Și deși asta atrage atenția, oferă și beneficii nesfârșite, mai ales pentru a ne face să trăim mai mult și mai bine.

Primul lucru pe care trebuie să-l știm despre alune este că, deși sunt cunoscute în mod obișnuit ca nucă, ele sunt de fapt sămânța comestibilă a unei plante leguminoase,  Arachis hypogaea,  motiv pentru care sunt clasificate ca leguminoase împreună cu alimente precum mazărea, soia și lintea.

La începutul secolului al XIX-lea, americanii au început să cultive arahide ca cultură comercială și, de fapt, consumul lor este implementat pe scară largă în țară , nu numai în alimente crude, ci și în unt sau alte rețete. În Spania, însă, nu este una dintre favorite.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te