Condimentul din bucătărie pe care îl consumi fără să știi că te ajută să slăbești. Arde grăsimea

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.11.2024 - 21:20
Condimentul din bucătărie pe care îl consumi fără să știi că te ajută să slăbești. Arde grăsimea - Foto: Arhiva / imagine cu rol ilustrativ
Condimentul din bucătărie pe care îl consumi fără să știi că te ajută să slăbești. Arde grăsimea - Foto: Arhiva / imagine cu rol ilustrativ

Condimentul din bucătărie pe care îl consumi fără să știi că te ajută să slăbești. Arde grăsimea. Despre ce ingredient este vorba și ce beneficii are pentru organism

SHARE

Condimentul din bucătărie pe care îl consumi fără să știi că te ajută să slăbești. Arde grăsimea. Despre ce ingredient este vorba și ce beneficii are pentru organism 

Condimentul din bucătărie pe care îl consumi fără să știi că te ajută să slăbești

Lupta împotriva acelor kilograme în plus este o constantă pentru un mare procent din populație. Dar, nu toate metodele de a face acest lucru sunt eficiente, cu atât mai puțin sănătoase. Prin urmare, dacă sunteți în căutarea unui mod natural cu rezultate reale de a vă accelera metabolismul, trebuie să știți că îl aveți în bucătărie.

Citește și: Cum trebuie depozitată ceapa pentru a fi proaspătă luni întregi? Nu trebuie pusă lângă cartofi

Reduceți grăsimea abdominală și obțineți o talie mai subțire, cu un condiment folosit pe scară largă în bucătăria mondială ar putea fi cel mai bun aliat al tău. Scorțișoara, cunoscută pentru aroma sa unică și inconfundabilă, nu este doar un ingredient delicios în deserturi și mâncăruri savuroase, dar ascunde și beneficii incredibile. 

Atât pentru a ne promova sănătatea, mai ales când vine vorba de controlul greutății, cât și pentru a îmbunătăți compoziția corporală, scorțișoara vă poate ajuta să vă accelerați metabolismul, transformând grăsimile „rele” în grăsimi „bune”. 

Dincolo de a fi un condiment care îmbunătățește aroma mâncărurilor noastre, scorțișoara are proprietăți puternice antioxidante, antiinflamatorii și chiar anticancerigene. Caracteristici care îl fac un ingredient esential pentru o alimentatie sanatoasa.

Cu toate acestea, ceea ce îl diferențiază cu adevărat este capacitatea sa de a activa metabolismul în mod natural. 

Cum susține știința beneficiile scorțișoarei?

Diverse studii științifice au susținut relația dintre consumul de scorțișoară și reducerea grăsimii abdominale. Într-un studiu pe 786 de participanți, cei care au luat mai mult de 2 grame de scorțișoară pe zi timp de 12 săptămâni au experimentat o pierdere în greutate medie de 1,02 kg , o reducere a circumferinței taliei cu 2,4 cm și o scădere semnificativă a indicelui de masă corporală (IMC) .

Citește și: Două remedii din bătrâni pentru răceală. Cum se face și ce efecte are ceaiul de ceapă?

Aceste rezultate sunt și mai vizibile atunci când sunt combinate cu o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate. De fapt, scorțișoara pare să sporească efectele unei diete sănătoase , făcând-o un supliment ideal pentru cei care doresc să slăbească și să-și îmbunătățească sănătatea generală.

S-a demonstrat că acest condiment îmbunătățește sensibilitatea la insulină, permițând organismului să utilizeze mai eficient glucoza și, prin urmare, să reducă depozitarea grăsimilor. Acest efect nu este benefic doar pentru persoanele care doresc să slăbească, ci și pentru cei care doresc să-și controleze nivelul zahărului din sânge, care este esențial pentru prevenirea sau gestionarea diabetului de tip 2 .

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te