Șoriciul de porc e prea tare și gumilastic? Cu un truc banal îl faci să se topească în gură

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 25.12.2024 - 15:10
Șoriciul de porc e prea tare și gumilastic? Cu un truc banal îl faci să se topească în gură - Foto: freepik.com - Imagine cu rol ilustrativ
Șoriciul de porc e prea tare și gumilastic? Cu un truc banal îl faci să se topească în gură - Foto: freepik.com - Imagine cu rol ilustrativ
Șoriciul de porc e prea tare și gumilastic? Cu un truc banal îl faci să se topească în gură - Foto: sibianca.ro - Imagine cu rol ilustrativ
Șoriciul de porc e prea tare și gumilastic? Cu un truc banal îl faci să se topească în gură - Foto: sibianca.ro - Imagine cu rol ilustrativ

Șoriciul de porc e prea tare și gumilastic? Cu un truc banal îl faci să se topească în gură, iar invitații la masa de sărbători vor fi impresionați.

SHARE

Tăierea porcului de Crăciun e o veche tradiție a românilor și aproape de pe nicio masă de sărbători nu lipsește șoriciul, o delicatesă mai ales lângă un păhărel de țuică ori palincă. 

Citește și: 20 DECEMBRIE, Ignatul porcilor. Semnul care prevestea cum va fi iarna, la tăierea porcului

Șoriciul de porc e prea tare și gumilastic? Cu un truc banal îl faci să se topească în gură

De multe ori, însă, șoriciul trebuie preparat puțin înainte de a fi pus pe masă, pentru a nu fi tare și gumilastic. 

„Rețeta” e banală. După ce curățați șoriciul bine de grăsime, tăiați-l în fâșii, rulați fâșiile de șorici și legați-le cu ață și puneți-le într-un bol ori într-un borcan mai mare. 

Citește și: Cum pui șorici de porc la murat? Cât timp poate fi păstrat în frigider? Secretul saramurii

Faceți o saramură (apă, sare și usturoi) și turnați-o peste șorici în recipent. Pentru un bol sau borcan de 800 de mililitri veți pune, de exemplu, 3-4 linguri de sare și 4-5 căței de usturoi. 

Apoi, puneți recipentul cu șorici la frigider, măcar pentru câteva ore. Dacă saramura își schimbă culoarea, faceți alta și schimbați-o. Șoriciul rezultat se va topi în gură, va fi moale, fraged și cu un gust delicios.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te