Tăierea porcului de Crăciun e o veche tradiție a românilor și aproape de pe nicio masă de sărbători nu lipsește șoriciul, o delicatesă mai ales lângă un păhărel de țuică ori palincă.
Citește și: 20 DECEMBRIE, Ignatul porcilor. Semnul care prevestea cum va fi iarna, la tăierea porcului
Șoriciul de porc e prea tare și gumilastic? Cu un truc banal îl faci să se topească în gură
De multe ori, însă, șoriciul trebuie preparat puțin înainte de a fi pus pe masă, pentru a nu fi tare și gumilastic.
„Rețeta” e banală. După ce curățați șoriciul bine de grăsime, tăiați-l în fâșii, rulați fâșiile de șorici și legați-le cu ață și puneți-le într-un bol ori într-un borcan mai mare.
Citește și: Cum pui șorici de porc la murat? Cât timp poate fi păstrat în frigider? Secretul saramurii
Faceți o saramură (apă, sare și usturoi) și turnați-o peste șorici în recipent. Pentru un bol sau borcan de 800 de mililitri veți pune, de exemplu, 3-4 linguri de sare și 4-5 căței de usturoi.
Apoi, puneți recipentul cu șorici la frigider, măcar pentru câteva ore. Dacă saramura își schimbă culoarea, faceți alta și schimbați-o. Șoriciul rezultat se va topi în gură, va fi moale, fraged și cu un gust delicios.