Mâncărica care se prepară în 15 minute, perfectă pentru Postul Crăciunului. Te ajută să slăbești

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.12.2024 - 07:38
Mâncărica care se prepară în 15 minute, perfectă pentru Postul Crăciunului. Te ajută să slăbești - Foto: Freepik
Mâncărica care se prepară în 15 minute, perfectă pentru Postul Crăciunului. Te ajută să slăbești - Foto: Freepik

Mâncărica care se prepară în 15 minute, perfectă pentru Postul Crăciunului. Te ajută să slăbești. Cum se prepară și câte calorii are?

SHARE

Mâncărica care se prepară în 15 minute, perfectă pentru Postul Crăciunului. Te ajută să slăbești. Cum se prepară și câte calorii are? 

Mâncărica care se prepară în 15 minute, perfectă pentru Postul Crăciunului

Odată cu sosirea lunilor mai reci, alimentele calde și reconfortante sunt în centrul atenției. Mâncăruri cu lingură care nu numai că ne oferă căldură, ci și o senzație de bine și de sațietate.

Citește și:  Ouăle gătite ASTFEL, risc major de cancer! Românii le fac zilnic. De ce se întâmplă asta?

Cu toate acestea, unul dintre principalele dezavantaje din multe case este lipsa timpului pentru prepararea tocanelor care necesită ore lungi de gătit. Din fericire, există opțiuni delicioase și rapide, cum ar fi o tocană gustoasă de năut, care poate fi gătită în doar cincisprezece minute și are un conținut scăzut de calorii.

Tocanita de naut este vedeta acestei retete, o optiune delicioasa si practica ce poate fi preparata in doar 15 minute.

Secretul este să folosești năut deja fiert, indiferent dacă este conservat sau preparat în prealabil acasă.

Primul pas pentru a face această tocană delicioasă de năut este pregătirea unui piure, o componentă esențială care va oferi preparatului o aromă de neegalat. Pentru a face acest lucru, începeți prin a prăji trei căței de usturoi în ulei de măsline extravirgin până devin aurii.
 
Odată gata, scoateți-le și puneți-le în paharul blenderului. Folosește același ulei pentru a prăji o felie de pâine, care va fi adăugată și la amestec în blender. Acest procedeu simplu garanteaza o baza aromata si gustoasa retetei.

In continuare, ingredientele pentru piure trebuie zdrobite împreună cu o roșie decojită, integrând și o linguriță de chimen măcinat, alta de boia dulce, o jumătate de linguriță de boia iute, piper alb după gust, puțin coriandru proaspăt, 30 ml apă și 30 ml. de otet. Odată ce toate elementele au fost încorporate, amestecați până obțineți o textură omogenă și lăsațile pentru utilizare ulterioară în rețetă.

Cu piureul gata, urmatorul pas este sa gatesti 300 de grame de spanac proaspat, spalat in prealabil, in aceeasi tigaie cu care se prajeste usturoiul si painea. Odată ce spanacul este fraged, adăugați 400 de grame de năut fiert și scurs. Se amestecă bine ingredientele și se adaugă piureul lăsat deoparte, amestecând totul câteva minute pentru a se integra perfect aromele.

Rezultatul este o tocană uscată de năut care se remarcă prin simplitate, valoare nutritivă și aroma de neegalat.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te