Ce mâncau românii din Țara Românească în secolul 18? Mămăliga boierească se fierbea altfel, iar gospodinele aeriseau bucătăria înainte să înceapă să facă de mâncare.
Cine a fost „Mălai Vodă”, domn al Țării Românești? Cu toate că vorbim despre unul dintre cei mai mari voievozi ai istoriei noastre, nici el n-a scăpat de răutățile și ironia dușmanilor. Totuși, porecla ce i-a fost dată nu a avut legătura cu mămăliga făcută din mălaiul de porumb.
Cum se minuna ziarul american Washington Post de mămăligă, în 1979? Faimoasa publicație din SUA, care, în 1975, doborâse un președinte - pe Richard Nixon - a dedicat un amplu material tradiționalului preparat românesc, minunându-se de virtuțile gastronomice ale acestuia.
Neoficial, bulgarii numesc „România” într-un fel nu prea măgulitor. Numele pe care ni-l dau are legătură cu o mâncare tradițională pe care o adorăm.
Mămăliga are o istorie extrem de veche. O consumau și dacii, dar nu o pregăteau din făină de porumb, așa cum este preparată în prezent, ci dintr-un alt ingredient.