Ingredientul secret ce să îl adaugi în mămăliga perfectă. Îl ai în frigider și oferă un gust unic. Despre ce ingredient este vorba și ce se schimbă dacă îl adaugi în rețetă
Ce mâncau românii din Țara Românească în secolul 18? Mămăliga boierească se fierbea altfel, iar gospodinele aeriseau bucătăria înainte să înceapă să facă de mâncare.
Cine a fost „Mălai Vodă”, domn al Țării Românești? Cu toate că vorbim despre unul dintre cei mai mari voievozi ai istoriei noastre, nici el n-a scăpat de răutățile și ironia dușmanilor. Totuși, porecla ce i-a fost dată nu a avut legătura cu mămăliga făcută din mălaiul de porumb.
Cum se minuna ziarul american Washington Post de mămăligă, în 1979? Faimoasa publicație din SUA, care, în 1975, doborâse un președinte - pe Richard Nixon - a dedicat un amplu material tradiționalului preparat românesc, minunându-se de virtuțile gastronomice ale acestuia.
Neoficial, bulgarii numesc „România” într-un fel nu prea măgulitor. Numele pe care ni-l dau are legătură cu o mâncare tradițională pe care o adorăm.