Compotul din aceste fructe devine otrăvitor în timp. Unde nu trebuie depozitat și la ce să ai grijă! Ce se poate întâmpla și unde poți să le depozitezi?
Compotul din aceste fructe devine otrăvitor în timp
Mulți oameni pregătesc compoturi pentru iarnă și le depozitează în pivniță sau cămară timp de doi sau mai mulți ani. Experții avertizează că compoturile din cireșe și alte fructe cu sâmburi, precum vișinele și prunele, pot deveni periculoase pentru sănătate dacă sunt păstrate mai mult de un an fără a îndepărta sâmburele.
Citește și: De ce să nu folosim caserolele de înghețată pentru depozitarea altor alimente. Sunt riscuri chimice
Motivul este că sâmburele de cireșe conțin amigdalină. Atunci când interacționează cu sucul gastric, acesta se transformă în acid cianhidric, care reprezintă o amenințare pentru sănătate. Amigdalina se găsește și în sâmburi de caise, semințe de mere și sâmburi de piersici, dar acestea sunt îndepărtate atunci când se fac compoturi din aceste fructe. Așadar, compoturile de cireșe, prune, vișine reprezintă un pericol, informează „Trud”.
Dacă înghiți din greșeală un sâmbure sau doi, nu este mare lucru, dar nu ar trebui să mănânci intenționat cireșe cu sâmburi. De asemenea, rețineți că, datorită conținutului ridicat de fibre alimentare, aceste fructe nu trebuie consumate în cantități mari, deoarece acest lucru poate irita intestinele.
Citește și: Înghețată de vanilie sau de ciocolată? Care este mai bună pentru sănătate, de fapt?