Mulți oameni sunt atrași de ideea de a-și face singuri băuturile alcoolice.
Pentru a face alcool acasă, aveți nevoie de un vas, de zahăr și de drojdie pentru procesul de fermentare, precum și de capacitatea de a purifica alcoolul pe care l-ați făcut.
Odată ce ați produs alcoolul, îl puteți folosi pentru a face lichioruri sau diferite băuturi.
Citește și: Cum scapi de respirația urât mirositoare de după consumul de alcool? Ce trebuie să mănânci?
Folosiți un recipient de sticlă sau de plastic de 28 L, cu capac.
Trebuie să faceți o gaură în capac care să aibă dimensiunea potrivită pentru un inel de cauciuc și un sas de aerisire. Apoi potriviți sasul de aer în partea de sus a manșonului.
Dacă vasul de fermentare este sigilat fără un sas de aerisire pentru a ventila gazele de fermentare, recipientul va exploda.
Citește și: Scapi mai repede de mahmureală dacă bei un păhărel după ce te trezești din beție? Răspuns incredibil
Asigurați-vă că toate vasele utilizate sunt sterilizate.
Mai mult zahăr va duce la mai mult alcool, atâta timp cât drojdia îl poate procesa pe tot. Ca un ghid general, fiecare pachet de drojdie va avea instrucțiuni care indică cât de mult zahăr poate fi folosit.
Amestecați zahărul într-un vas cu apă caldă pentru a-l dizolva. Puteți folosi apă de la robinet sau apă îmbuteliată. Apa trebuie să fie la aproximativ 32 °C. Folosiți aproximativ 7 până la 9 kilograme de zahăr.
Citește și: Consumul de alcool dăunează căsniciei. Cum poți să ajungi la divorț de la câteva beri în plus?
Când s-a dizolvat tot zahărul, turnați cu grijă soluția în găleata de plastic sau în damigeana de sticlă pe care o folosiți ca vas de fermentare. Pentru un vas de 28 L, turnați între 5,7 și 7,6 L de soluție. Acest zahăr va fi descompus de către drojdie pentru a produce alcool.
Puneți drojdia în soluția de apă cu zahăr. Mai multă drojdie poate accelera procesul, dar nu va duce la un randament mai bun de alcool.
Nu puneți drojdia în apa cu zahăr decât după ce aceasta s-a răcit.
Citește și: Cum scapi de amendă chiar dacă testul la alcool iese pozitiv? Nouă modificare în Codul Rutier
În primele zile de fermentare, drojdia își va consuma cea mai mare parte a energiei pentru a se înmulți. Deoarece acest proces necesită oxigen, lăsați capacul închis în primele 24 de ore.
După aceste 24 de ore, recipientul trebuie să fie etanș.
Adăugați apă sau vodcă în interiorul sasului, astfel încât dioxidul de carbon să poată fi eliberat din soluția de fermentare, în timp ce aerul este ținut afară.
Citește și: „Pasiunile” unor români celebri: Eminescu lega cafelele, Slavici spărgea geamurile vecinilor
Scăderea oxigenului disponibil va face ca drojdia să nu se mai înmulțească și să înceapă să producă etanol și dioxid de carbon.
Mențineți temperatura ambiantă între 21 și 27 °C. Această temperatură va favoriza o performanță optimă a drojdiei.
Ar trebui să dureze între două și zece zile pentru ca drojdia să producă alcool. Timpul necesar va varia în funcție de tipul de drojdie utilizat și de cantitatea de zahăr adăugată.
Citește și: Ce mănânci înainte să bei alcool ca să nu fii mahmur a doua zi? Când poți conduce din nou?
Va fi nevoie de mai mult timp pentru a fermenta complet mai multă zaharoză.
Odată ce fermentația s-a încheiat (lichidul nu va mai face bule), este timpul să purificați alcoolul.
După terminarea fermentației, folosiți un agent de limpezire, pentru a elimina drojdia în suspensie și alte materiale care pot fi prezente.
Sifonați cu grijă lichidul într-o damigeană de sticlă sau într-un alt recipient etanș.
Citește și: Ce fructe să mănâci înainte să bei alcool? Îți taie mahmureala, te urci mai repede la volan
Puteți, de asemenea, să turnați lichidul printr-un tampon sau un filtru cu membrană, cum ar fi un filtru de vin, pentru a clarifica și mai mult lichidul și a elimina drojdia reziduală. Îmbuteliați alcoolul pentru a-l conserva.
Nu depozitați lichidul alcoolic într-o damigeană mai mult de o lună, deoarece acesta se poate oxida în timp.
Folosiți un filtru de carbon pentru a elimina substanțele volatile nedorite pentru a purifica și mai mult alcoolul.
Citește și: Țara unde românii nu mai pot bea bere rece când merg în vacanță. Ministrul Turismului a demisionat
Adăugați arome de lichior sau puneți alcoolul în alte băuturi, cum ar fi sucurile de fructe din comerț.
Acest tip crud de alcool va avea, cel mai probabil, un gust rău dacă este consumat fără o aromă care să mascheze gustul, iar dacă beți prea mult, vă poate da o mahmureală pe care nu o veți uita niciodată.