Ce mănânci când bei țuică, pălinca, whiskey sau vodca ca să NU fii mahmur și să nu te doară capul a doua zi? Ai mare grijă: în cantități mari alcoolul pur și simplu otrăvește.
Ce era țuica de pufoaică, soluția de „avarie” a românilor, pe vremea lui Ceaușescu, ca băutură? Poate că ți-a trecut pe la ureche numele acestui tip de tărie. Dacă nu, află mai jos despre ce era vorba și cum se prepara.
Ce este țuica de electrozi pe care o bea Celentano din serialul „Las Fierbinți”? Poate că mulți dintre dumneavoastră urmăresc producția respectivă și peripețiile bețivului „intelectual” al localității care, uneori, se înfruptă dintr-o țuică ce pare o invenție scenaristică.
Cum afli daca țuica este contrafăcută, înainte s-o cumperi? Trucurile care te ajută s-o testezi. Populara băutură este o băutură alcoolică ce poate fi considerată tradițională la noi în țară și care se obține prin fermentarea și distilarea prunelor.
Țuica făcută la un „alambic” dintr-un sat din Argeș a ajuns în meniul unui restaurant exclusivist, cu 2 stele Michelin, din Berlin. „Străbunicul a avut cazanul satului, bunicul a avut cazanul satului, tata a avut cazanul satului (...) Acum, avem o distilerie artizanală”.