Rețetă prăjitură Fanta. Mulți români își vor aduce aminte cu nostalgie de ea. Copiii o adorau

DE Daniel Toșa | Actualizat: 29.08.2023 - 13:43
Prăjitura Fanta - Foto: gatitul.ro (Colaj Foto) Newsweek România
Prăjitura Fanta - Foto: gatitul.ro (Colaj Foto) Newsweek România

Prăjitura Fanta este o rețetă ușor de preparat și surprinzător de accesibilă, folosind puține ingrediente. Această rețetă îți va aduce cu siguranță aminte de bucuria copilăriei. Să nu te miri dacă o găsești în caietul vechi de rețete al mamei sau bunicii.

SHARE

Această prăjitură combină delicios dulceața cremei de brânză cu aroma bogată a blatului de cacao, iar stratul de jeleu de portocale îi adaugă un plus de prospețime și savoare.

Rețetă prăjitură Fanta. Mulți români își vor aduce aminte cu nostalgie de ea

Prăjitura Fanta a devenit populară odată cu apariția celebrei băuturi răcoritoare americane. Este ușor de înțeles de ce această prăjitură este atât de iubită de copiii „de atunci” și de către cei de acum.

Numai gândul la această delicatesă pregătită ușor în casă îți readuce amintirea delicioasă de odinoară și cu siguranță te vei trezi cu vecinii pofticioși la ușă.

Această prăjitură Fanta este răcoroasă și satisfăcătoare. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și cum se prepară:

Ingrediente pentru blat:

  • 5 ouă
  • 80 g făină albă
  • 20 g cacao
  • 100 g zahăr tos
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • Un praf de sare

Blatul este simplu de preparat. Ouale se separă, gălbenușurile se amestecă cu uleiul, iar albușurile se bat spumă cu un praf de sare și cu zahărul, adăugat treptat. Cacaoa se amestecă cu făina, apoi se adaugă crema din gălbenușuri și spuma.

Se amestecă ușor până se omogenizează și se toarnă compoziția într-un cuptor preîncălzit la 170 de grade Celsius. Se coace timp de aproximativ 20 de minute. Pentru a verifica dacă este copt, se poate folosi testul scobitorii.

Ingrediente pentru cremă:

  • 650 g brânză dulce de vaci grasă
  • 250 g unt
  • 250 g zahăr pudră
  • 20 g zahăr vanilat
  • Coaja rasă de la o lămâie

Când vine vorba de cremă, lucrurile sunt și mai simple. Se amestecă toate ingredientele până se obține o cremă fină. Aceasta se toarnă peste blat și se pune la frigider.

Ingrediente pentru jeleul de portocale:

  • 650 ml Fanta sau suc de portocale
  • 80 g zahăr tos
  • 10 g amidon
  • Zeama de la o jumătate de lămâie

Jeleul de portocale adaugă un plus de savoare. Rețeta originală folosește suc Fanta, dar puteți înlocui cu suc de portocale.

Toate ingredientele se amestecă într-o crăticioară și se încălzesc la foc mic până când se limpezește. Se fierbe timp de un minut, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească la temperatura camerei înainte de a-l adăuga peste crema de brânză.

Pentru a obține cea mai bună gustare, prăjitura trebuie lăsată la frigider cel puțin o oră înainte de a fi servită.

Savurați acest deliciu cu gust de nostalgie.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te