Talentat în spatele microfonului, talentat și în bucătărie. Daniel Buzdugan, căci despre el vorbim, a fost cu ceva vreme în urmă invitat la emisiunea TV "Gătit la costum", sezonul 4, moderată de Ştefan Lungu.
Născut în dulcele târg al Ieșilor, actorul și prezentatorul radio și TV a fost dintotdeauna un familist convins și un gurmand declarat.
Secretul celui mai bun borș de fasole de post făcut de Daniel Buzdugan. Alimentul care nu lipsește
În cadrul emisiunii culinare la care a fost invitat, Daniel Buzdugan a preparat o rețetă delicioasă, de care e foarte atașat încă din copilărie: borș de fasole de post.
Dar nu orișicum, ci... servit cu mămăliguță.
„Îmi amintesc de mesele pe care le făceam în curtea de la țară, la bunica, unde ne adunam cu toții - verișori, unchi, mătuși.
Citește și: VIDEO Borșul ucrainean, înscris pe lista UNESCO: „Bătălia pentru borș a început înaintea războiului”
Era seara pe la 8 așa și se auzea un bucium de la o stână, stele pe cer, liniște. Când ne așezam la masă era liniște.”, a rememorat, vizibil emoționat, Daniel Buzdugan.
Omul de radio și televiziune nu a stat cu mâinile în sân. Și-a suflecat mânecile și a făcut, pentru moderator și telespectatori, cel mai bun borș de fasole de post din România.
Cum se face borșul de fasole de post al lui Daniel Buzdugan?
Ingrediente pentru borșul de fasole al lui Daniel Buzdugan:
- ceapă;
- morcov;
- rădăcină de păstârnac;
- țelină;
- sos de roșii;
- sare si piper;
- cimbru verde;
- borș de tărâțe;
- usturoi;
- fasole cu boabe mari;
- pătrunjel.
Mod de preparare pentru borșul de fasole al lui Daniel Buzdugan
Citește și: Cum se face supa de varză pentru slăbit, rapid, simplu, ieftin. Cum să o consumi pentru efect maxim
- Pentru început, se călesc toate rădăcinoasele.
- Se adaugă sare și piper după gust
- Apoi se pune sosul de roșii.
- Peste acest amestec se adaugă borșul și boabele de fasole precălite și fierte în 2, chiar 3 ape.
- Apoi, se pune apa și, spre final, se adăugă restul de borș acru, încălzit puțin înainte.
- Ultimul ingredient este pătrunjelul care se pune pentru un strop de savoare și culoare.