Semințele care te ajută să îți cureți colonul și să slăbești. Le mănânci cu sare și costă 10 lei. Iată ce beneficii au și cum îți ajută organismul?
Citește și: Alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele. Îl ai în bucătărie și costă 7 lei
Semințele care te ajută să-ți cureți colonul
Curățarea colonului a devenit un obicei foarte popular în curele de slăbire și ajută la detoxifierea rapidă a organismului. De asemenea, curățarea colonului este o modalitate de a scapă de constipație, o problema majoră cu care se confruntă multe persoane care nu au o dietă sănătoasă, consumă multe alimente procesate sau scăzute în fibre și nutrienți.
Una dintre cele mai răspândite legume, dovleacul este bogat în antioxidanţi şi vitamine. Este sărac în calorii şi conţine vitamina A, flavonoizi polifenolici şi caroten din abundenţă.
Dovleacul are un conţinut bogat în fibre alimentare, ce protejează mucoasa colonului, precum şi vitamina A, care oferă o bună protecţie antioxidantă.
100 g de dovleac conţin doar 30 de calorii, deci este un aliment bun în cura de slăbire, cu condiţia să îl pregătiţi dietetic.
Pulpa dovleacului are proprietăţi diuretice, laxative şi sedative. Pentru eliminarea retenţiei de apă, tratamentul durează cinci zile şi, în acest interval, trebuie să consumaţi un terci gros de dovleac, preparat din 1,5-2,5 kg de pulpă care se fierbe în lapte. Leacul se poate aromatiza cu cimbru, miere sau cu tarhon.
Pentru combaterea constipaţiei e foarte eficient piureul de dovleac – se folosesc 500 g de pulpă de dovleac care se fierbe în apă, apoi se pasează. În pastă se adaugă o parte din lichidul în care a fiert dovleacul şi se amestecă.
Citește și: Băutura cu ingrediente din cămară care te ajută să slăbeşti. Are puține calorii şi peste 95% apă
Miezul dovleacului conţine o cantitate mare de vitamine A, C şi E, eficiente în cura de detoxificare a organismului. Pentru eliminarea toxinelor, terapia trebuie urmată timp de 10-12 zile. În această perioadă se bea câte un pahar cu 100 ml de suc de dovleac în combinaţie cu ceai de afin.
Sau se consumă semințe de dovleac crude, nu prăjite, cu puțină sare pentru gust.