Efectul scumpirilor: Turcilor li se recomandă să mănânce oaie și să renunțe la vita mai scumpă

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 05.04.2023 - 13:09
Kebap (imagine cu caracter ilustrativ) - Foto: Profimedia Images
Kebap (imagine cu caracter ilustrativ) - Foto: Profimedia Images

Ministrul Finanţelor din Turcia recomandă populaţiei să mănânce carne de oaie în loc de carne de vită, care este mai scumpă, în contextul exploziei preţurilor.

SHARE

Principalul responsabil economic din Turcia a venit cu o nouă soluţie la problema creșterii persistente a prețurilor la produsele alimentare: „Mâncaţi mai mult miel”, transmite Agerpres, citând Bloomberg.

Ministrul Finanţelor, Nureddin Nebati, i-a sfătuit pe cetăţeni să îşi schimbe obiceiurile alimentare, subliniind faptul că mielul este mai ieftin decât carnea de vită şi mai bine potrivit pentru geografia Turciei.

Potrivit lui Nureddin Nebati, obiceiurile alimentare ale turcilor s-au modificat, adăugând că tinerii au dobândit o aversiune faţă de carnea de miel din cauza mirosului.

Citește și: FOTO Viața la bloc cu mașină electrică e complicată: Prelungitorul tras de la etaj, peste stradă

Prețul cărnii de vită a crescut cu 20% doar în luna februarie în Turcia

"Carnea de miel este mai ieftină decât carnea de vită, dar nu este preferată", a spus ministrul turc al Finanţelor, într-un interviu pentru postul de televiziune Haber Global TV.

Consumul de carne de miel ar trebui să fie încurajat, a adăugat Nureddin Nebati.

Pe lângă problemele create consumatorilor, creşterea explozivă a preţurilor la carne a devenit şi o bătaie de cap pentru preşedintele Recep Tayyip Erdogan, înainte de alegerile din 14 mai.

Citește și: Șeful Stellantis: Nu există suficiente minerale pe Pământ pentru „revoluția” mașinilor electrice

În luna martie, preţurile la carnea de vită au crescut cu 20% de la o lună la alta, continuând o tendinţă de creştere de ordinul a două cifre care a început în ianuarie.

Banca Centrală a Turciei a menţionat în mod special carnea roşie şi produsele din carne procesată drept principalii factori care au stat la baza creşterii preţurilor produselor alimentare. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te