Alimentul pe care-l consumi zilnic și te îmbolnăvește! Medic Virgiliu Stroescu: „Nu sunt pentru noi”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.02.2025 - 20:45
Alimentul pe care-l consumi zilnic și te îmbolnăvește! Medic Virgiliu Stroescu: „Nu sunt pentru noi” - Foto: Captură ecran (imagine cu rol ilustrativ)
Alimentul pe care-l consumi zilnic și te îmbolnăvește! Medic Virgiliu Stroescu: „Nu sunt pentru noi” - Foto: Captură ecran (imagine cu rol ilustrativ)
Alimentul pe care-l consumi zilnic și te îmbolnăvește! Medic Virgiliu Stroescu: „Nu sunt pentru noi” - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
Alimentul pe care-l consumi zilnic și te îmbolnăvește! Medic Virgiliu Stroescu: „Nu sunt pentru noi” - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

Alimentul pe care-l consumi zilnic și te îmbolnăvește! Medic Virgiliu Stroescu: „Nu sunt pentru noi”. Ce să reduci din alimentația ta și ce poți păți?

SHARE

Există unele alimente pe care le avem în alimentație, însă nu știm cât de dăunătoare pot fi pentru organism. Ei bine, potrivit medicului Virgiliu Stroescu sunt unele pe care le consumăm zilnic, dar nu sunt pentru noi!

Alimentul pe care-l consumi zilnic și te îmbolnăvește! Medic Virgiliu Stroescu: „Nu sunt pentru noi”

Medicul nutriționist Virgiliu Stroescu atrage atenția asupra impactului negativ pe care anumite alimente îl au asupra sănătății noastre. El susține că România se confruntă cu un număr alarmant de decese, iar dieta joacă un rol esențial în acest fenomen. Printre cei mai mari factori de risc, el enumeră consumul de carne roșie, lactate, zahăr și alimente procesate.

Citește și: Ouăle gătite ASTFEL, risc major de cancer! Românii le fac zilnic. De ce se întâmplă asta?

„În 2021, am avut mai multe decese ca în toată Europa. Carnea roșie nu e o carne sănătoasă. Noi, de 40 de ani, consumăm exact ca slavii carne. Carnea roșie, e dovedită, favorizează cancerul. V-ați bărbierit, v-ați tăiat, s-a făcut o rană rozacee, apoi neagră. Dacă carnea din galantare nu ar avea nitriți, ar fi carnea neagră.”

Un alt aspect important menționat de medic este structura proteinelor. El subliniază că proteinele de origine vegetală, în special cele din soia, sunt superioare celor animale.

„Cea mai bună carne este cea cu fibre vegetale. Sunt grupări de glucoză ce se fac lanțuri. Ce fac fibrele? Vin și acoperă hrana respectivă să intre în pereți și să nu dăuneze. Cea mai bună proteină este cea din soia. Din aminoacizi esențiali, numai din plante, și neesențiali, de la oameni și animale.”

Mare atenție și la zahăr. Alimentul care este considerat otravă

Stroescu avertizează și asupra consumului de zahăr rafinat, pe care îl consideră extrem de periculos. „Zahărul e otravă. Sfecla are fibre, dacă mănânci numai esența ei, crește glicemia și facem diabet. Zahărul e mai rău decât cocaina. Dacă nu e sănătos, de ce să omorâm omenirea?”

Citește și: ADEVĂRAT SAU FALS: Sunt sau nu ouăle rele pentru sănătatea ta? E cazul să renunțăm definitiv la ouă?

Un alt sfat oferit de nutriționist este legat de orarul meselor. El recomandă să se mănânce dimineața și la prânz, iar seara să se evite orice aliment solid, limitându-se consumul la apă.

„Cine mănâncă seara, la 9 – 10, se culcă. O parte din el doarme, tubul digestiv nu doarme. La ora 4 jumate termină treaba, la ora 6 se scoală. Ce fel de om este ăla? Unde se depune? Pe burtică.

În mod normal, hrana se face pe glucoză, când nu mai mănânci nimic, începe pe lipide, pe grăsime. Mâncați dimineața, la prânz binișor, seara nimic, apoi până a doua zi, doar apă. Și scade burtica.” a mai adăugat medicul.

Medicul sugerează adoptarea unui stil de viață bazat pe alimente vegetale, evitarea produselor de origine animală și creșterea consumului de salate. „Trebuie să ne obișnuim să nu mai mâncăm animale, de ce să mâncăm animale?” Potrivit lui, schimbările în dietă pot reduce riscul bolilor cronice și prelungi speranța de viață.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te