Ingredientul secret ce să îl adaugi în ciorba rădăuțeană. Este numit „aurul galben”, îl ai în casă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.10.2024 - 19:44
Ingredientul secret pe care să îl adaugi în ciorba rădăuțeană. Beneficii miraculoase, îl ai în dulap - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ
Ingredientul secret pe care să îl adaugi în ciorba rădăuțeană. Beneficii miraculoase, îl ai în dulap - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ

Ingredientul secret ce să îl adaugi în ciorba rădăuțeană. Este numit „aurul galben”, îl ai în casă. Iată despre ce ingredient este vorba și cât costă un plic?

SHARE

Ingredientul secret ce să îl adaugi în ciorba rădăuțeană. Este numit „aurul galben”, îl ai în casă. Iată despre ce ingredient este vorba și cât costă un plic?

Ingredinetul secret pe care să îl adaugi în ciroba rădăuțeană 

Ciorba rădăuțeană este o ciorbă tradițională din Bucovina, similară ciorbei de burtă, dar cu carne de pui. Este foarte populară în România gustului său bogat, ușor acrișor și aromei intense de usturoi. Deși rețeta de ciorbă rădăuțeană este bătută în cuie, cum s-ar spune, ei bine există un ingredient secret pe care îl puteți adăuga pentru un plus de savoare, mai ales dacă sunteți dornici să încercați gusturi noi. 

Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele albe în doar câteva minute. Costă doar 10 lei

Ei bine, cu siguranță ați auzit de turmeric, praful minune cu beneficii inedite pentru organism. Aflați acum că îl puteți adăuga și în ciorba rădăuțeană, pentru un plus de aromă. 

Adăugarea turmericului în ciorba rădăuțeană poate părea neobișnuită, dar ar putea funcționa bine dacă îți place să experimentezi cu aromele. Turmericul are o aromă ușor pământoasă și picantă, cu note ușor amare, iar acest lucru ar putea fi complet într-un mod interesant ingrediente tradiționale din ciorba rădăuțeană, cum ar fi usturoiul, morcovul și pui.

Dacă adaugi turmeric în ciorba rădăuțeană, nu schimbi doar gustul ci și culoarea, dar și beneficiile pentru sănătate. Dacă vrei să încerci, adaugă doar o mică cantitate de turmeric (aproximativ 1/2 linguriță) pentru început, ca să nu afecteze prea mult gustul original al ciorbei. Ajustează după gust, în funcție de cât de mult vă place.

Beneficiile turmericului în ciorba rădăuțeană

Curcumina din turmeric ajută la reducerea inflamațiilor din organism. Aceasta poate fi benefică pentru persoanele care suferă de afecțiuni inflamatorii cronice, cum ar fi artrita, osteoartrita sau alte boli.

Citește și: Ingredientul din bucătărie denumit „miracolul gri” care are beneficii uimitoare pentru florile tale

Turmericul neutralizează radicalii liberi, substanțe care contribuie la îmbătrânirea celulară și la apariția bolilor cronice, cum ar fi cancerul și bolile cardiovasculare. Curcumina ajutatoare, de asemenea, la stimularea propriilor enzime antioxidante ale organismului.

Curcumina poate contribui la crearea sănătății cardiovasculare prin creșterea funcției endoteliale (stratul care căptușește vasele de sânge) și reducerea inflamațiilor care pot duce la boli de inimă. De asemenea, ajuta la reducerea colesterolului LDL („rău”).

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te