”Când vine vorba de fructe oleaginoase știm că sunt gustarea ideală, sățioasă, pline de fibre, minerale și grăsimi nesaturate valoroase pentru sănătate. Însă magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, așa că ne trezim mâncând alune, caju, fistic și migdale iar de nuci uităm cu totul!”, a scris medicul Bilic pe Facebook.
Nutriționistul avertizează că aceste fructe se numesc oleaginoase pentru că au concentrate multe grăsimi în structura lor. Grăsime înseamnă multe calorii dar și mai greu de digerat, mai ales când avem o bilă leneșă. Cu cât acești sâmburi sunt mai uscați și mai deshidratați „cad” mai greu, așa că multe persoane aleg să-i consume după ce îi țin câteva ore în apă.”
Citește și: Elevii intră în vacanță după terminarea cursurilor de astăzi. Cât durează și când începe Modulul 2
„Nu asteptați ca nucile să se usuce și să se râncezească prin cămară, faceți o cură de minerale și iod, accelerază metabolismul, înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale. Un pumn de miez de nucă zilnic… e la îndemâna oricui”, a încheiat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
Citește și: Ce produse importăm și ce exportăm în Olanda. 5.500 de firme autohtone au capital olandez