Țara unde sarmalele sunt servite cu piure și dulceață de fructe de pădure. Una dintre puținele țări europene care celebrează sarmalele, dedicându-le chiar o zi specială. Aici, sarmalele sunt servite într-un mod neobișnuit.
Cum au cucerit micii românești America? În 1894, un compatriot din San Francisco, patron de cârciumă în orașul din California, se mândrea cu succesul pe care localul său îl are în rândul americanilor. Iar în meniul propus celor de acolo apăreau și preparate pe care le știm bine.
L-au prins cu sarmale-n bagaj, pe aeroportul international din Toronto. Un român patriot, care ţine tradiţia, se duce la fiica lui, în Canada.
Care este originea sarmalelor? Deliciosul fel de mâncare de care românii par a nu se sătura niciodată, mai ales de Crăciun, are o istorie complexă. Deși, pentru noi a devenit simbol al bucătăriei tradiționale, mai multe țări își asumă inventarea lor.
Sarmale, carne de porc, gâscă sau porumbel. Vom afla din textul de mai jos ce pun oamenii din toată lumea pe masa de Crăciun conform tradițiilor din fiecare țară.